Over mij

Na vele creatieve omzwervingen kwam ik in 2010 uit bij keramiek. In het cultureel centrum in de buurt volgde ik een cursus en sindsdien heeft de klei heeft me nooit meer losgelaten! Hier leerde ik de basisbeginselen van het handvormen. Begin 2015 kwam de draaischijf in beeld. Het voelde alsof ik mijn hele leven hierop heb gewacht. Omdat binnen het centrum geen docent draaien was ben ik elders les gaan nemen. Op een gegeven moment kwam ik niet meer verder en merkte ik dat mijn glazuurkennis enorm tekort schoot.

Toen kwam het moment dat ik knopen moest gaan doorhakken en ik besloot de 3-jarige opleiding aan de SBB in Gouda te gaan doen. In 2016 begon ik hiermee, en wat een goede beslissing was dat! Het is een brede technische opleiding waarbij alle basisbeginselen aan bod komen van zowel handvormen, draaien als glazuren.

Inmiddels heb ik mijn eigen atelier ingericht waar ik volop kan experimenteren en werk in opdracht kan maken. Halverwege 2017 heb ik mijn baan opgezegd om me helemaal toe te leggen op mijn opleiding, het ontwikkelen van mijn eigen stijl en te onderzoeken waar ik heen ga met mijn keramiek-passie. Inmiddels kan ik weer met trots kan vertellen wat ik doe voor de kost en ben ik super gemotiveerd aan het werk.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.